22. kongres České ortodontické společnosti

mapa není k dispozici

Datum / čas
Date(s) - 06/10/2022 - 08/10/2022
Celý den

Kategorie


 Milé kolegyně, milí kolegové,

dovolte mi, abych Vás jménem svým i jménem celého organizačního výboru pozvala na 22. kongres České ortodontické společnosti, který se bude konat 6. – 8. října 2022 v Clarion Congress Hotelu Ostrava.

Pevně věříme, že nejen díky číslu DVA, které je symbolem spolupráce a sjednocování, bude ostravský kongres nezapomenutelný. V našem případě je DVOJKA symbolem interdisciplinární spolupráce, která bude jedním z hlavních témat kongresu. Sobotní program je totiž plánován nejen pro lékaře-ortodontisty, ale mezioborové přednášky budou určeny širokému spektru zubních lékařů, které bychom tímto na kongres také velmi rádi pozvali.

Tradičně bude kongres třídenní a nabitý pestrým programem jak pro ortodontisty, zubní techniky i ortodontické asistentky. Nově, letos vůbec poprvé, je připraven program také pro dentální hygienistky, kterým bude patřit celý sobotní den. Těšit se mohou například na přednášku MUDr. Ladislava Korábka, CSc., MBA, MUDr. Martina Tomečka či workshop s bělením zubů.

 

Hlavní témata kongresu: Léčba Angle III. třídy, fóliové aparáty, skeletální kotvení, interdisciplinární spolupráce a polytematika.

Mezi hvězdy kongresu patří:

  • Belgický ortodontista Hugo de Clerck, který představí nejnovější poznatky svého dlouholetého výzkumu ve využití skeletálního kotvení u pacientů v období růstu.
  • Španělský ortodontista specializující se na léčbu fóliovými aparáty, Manuel Román, který během své 17leté praxe ošetřil alignery více než 4000 pacientů.
  • Nejvýznamnějším zástupcem interdisciplinární části kongresu bude přední český chirurg a implantolog et MUDr. Jiří Krug, Ph.D.,ten se ve své sobotní přednášce bude věnovat implantologii a protetice.

Pro všechny je připraven také bohatý společenský a letos i sportovní program. Těšit se můžete na tradiční čtvrteční večírek pro asistentky a zubní techniky. Na pátečním prezidentském večeru bychom rádi viděli i ostatní lékaře, nejen ortodontisty, pro které je následně připraven bohatý interdisciplinární sobotní program. Ve středu před zahájením kongresu je pak pro všechny příznivce běhání připraven RUN FOR FUN. Investice do startovného ve výši 300 Kč bude věnována na podporu mladých atletických talentů v Moravskoslezském kraji.

 

Registrace na 22. kongres České ortodontické společnosti UŽ BYLY SPUŠTĚNY a veškeré informace naleznete na www.kongrescos.cz, pro novinky sledujte FB profil České ortodontické společnosti či facebookovou událost XXII. Kongres České Ortodontické Společnosti 2022 v Ostravě.

 

Byli bychom rádi, pokud byste toto sdělení rozšířili mezi své členy. Osobně všechny ráda přivítám v říjnu v Ostravě na 22. kongresu České ortodontické společnosti.

 

Těším se na Vás,

MUDr. Agata Mohammad,

Prezidentka kongresu ČOS Ostrava 2022